Vi alle er flinke til å forsikre eiendelene våre, men hva med det mest betydningsfulle du har? Helsen din! Ethvert liv kan ta en uventet vending, og får du en alvorlig sykdom, kan det snu hverdagen på hodet. Har du en forsikring for kritisk sykdom får du økonomisk støtte som kan lette på økonomiske bekymringer i en utfordrende tid. 

 

Bruk utbetalingen til det du ønsker  

Har du tegnet kritisk sykdomsforsikring, og får en av sykdommene som dekkes av forsikringen, får du utbetalt en engangssum. Beløpet er skattefritt og utbetales til forsikrede, som bestemmer selv hva hun eller han ønsker å bruke erstatningen på.  

Mange bruker pengene til å betale for behandlinger som det offentlige ikke dekker, eller til å frigjøre tid slik at partneren eller familien kan tilbringe mer tid med den syke. Andre velger å bruke beløpet til å betale ned på gjeld og andre løpende kostnader som er en stor utgift i hverdagen.  

Noen eksempler på hva utbetalingen kan gå til, kan være:  

  • Behandling på en privatklinikk eller tilleggsbehandling 
  • Dra på drømmeferien for deg og familien din 
  • Fri fra jobben eller redusert arbeidstid for deg eller dine nærmeste 
  • Tid til å komme deg på beina før du begynner på jobb igjen 
  • Kompensasjon for tapt inntekt for deg som er selvstendig næringsdrivende 

Med andre ord, forsikring mot kritisk sykdom er ment å gjøre livet lettere dersom du blir alvorlig syk. Det viktigste er at du får konsentrert deg om det viktigste – nemlig å bli frisk igjen.  

Kjøp forsikringen mens du fortsatt er frisk 

 Du vet aldri hva fremtiden venter. Det er derfor viktig at forsikringen tegnes før du får sykdommen, mens du enda er frisk og rask. Forsikringen kan du kjøpe fra fylte 18 år til og med fylte 59 år.  

Har du spørsmål om kritisk sykdomsforsikring, eller vurderer å kjøpe personforsikring? Ta kontakt med våre rådgivere, de er her for deg.  

Nå har du muligheten til å vinne en sikkerhetspakke til boligen din, dersom du tar en prat med oss om personforsikring før 18. desember 2020. Registrer deg her for å bli kontaktet av en rådgiver om personforsikring.