Steng hovedvannkranen til hytta
Når vann fryser, utvides det og det kan føre til sprekker i rørene. Steng derfor hovedvannkranen når du forlater hytta. Fyll også toaletter og vannlåser med frostvæske.
Hold temperaturen over 10 grader i oppholdsrom for å unngå frostskader. Sjekk at vinduer og ventiler er ordentlig lukket.

Få naboen til å ta en tur innom
Spør en nabo eller noen andre til å se etter huset eller hytta hvis du skal være lenge borte. Blir en eventuell skade oppdaget tidlig, kan du unngå at skadeomfanget blir stort.

Steng utendørs kraner
Tapp ut vannet av ledninger som kan fryse og steng kranene utendørs. Har du mulighet og til å oppbevare vannslanger innendørs unngår du også skader på dem.

Rens takrenner og nedløp
Hvis takrennene og nedløp ikke fungerer som det skal kan det resultere i store skader på huset over tid. Ta en titt rundt huset og i veikanten, og sjekk at rister og avløp ikke er tettet til. Rengjør disse for løv, mose, kvist og kvast. Du kan også vurdere å montere løvfanger i takrennene for å forhindre tilstopping.

Unngå muggdannelse i taket
Hvis kaldloft ikke er tilstrekkelig isolert ned mot oppvarmede boligrom, kan varmluften stige opp og smelte snøen på taket. Vannet renner ned og fryser til is og det kan oppstå mugg- og råteskader. Mange istapper utvendig kan være et tegn på dårlig isolasjon.

Gi mobilen kroppsvarme
Dagens smarttelefoner er ikke laget for kulde. Ikke bare suger kuldegradene batteriet ut av telefonen, men den kan også få varige vannskader.
Så hold mobiltelefonen kroppsnært så den den holder varmen, men ikke så nært at den blir svett. Både batteri og telefon bør alltid være «romtemperert» før man bruker den.

Pass på bilen
Mange biler har bilbatteri som ikke tåler kulde. Vedlikehold derfor batteriet med jevne mellomrom. Det er lurt og ta noen langturer innimellom, slik at du får ladet opp batteriet.
Pass også på at du har olje som tåler kulde og at bilen har nok frostvæske.

Kjæledyrene dine kan også fryse
Ører, hale, poter og kjønnsorganer er spesielt utsatt for kulde hos kjæledyr. Noen raser tåler kulden dårligere enn andre, så er det veldig kaldt kan et varmedekken og litt kortere turer være lurt. Er de i tillegg i aktivitet blir de ikke så fort kalde. Er uhellet ute må du ikke forsøke å gni dyret varmt, det kan ødelegge huden. Frostskader må behandles av veterinær.