Før reisen

Sørg for at du har reiseforsikring før du bestiller reisen.
Sjekk at du har gyldig reiseforsikring. Sjekk også at du har avbestillingsforsikring i tillegg. På min side forsikring eller i siste forsikringsbevis kan du få en oversikt over hvilken type reiseforsikring du har. 

Ta med reiseforsikringskort
Det kan du skrive ut fra min side eller du kan hente det ut fra siste forsikringsbevis.

Det lønner seg å benytte Eika-kredittkort på reisen
Det er tryggere å betale med kredittkort i utlandet. Skulle du bli utsatt for identitetstyveri, er du forsikret, og du vil få erstatning ved evt. misbruk. Med kredittkort vil du også ha tilgang til gode priser på hoteller i hele verden og leie av bil. Betaler du minst 50 prosent av reisens kostnader til transport og/eller oppholdet, får du med avbestillingsforsikring.  

Beregn god tid
Det er lurt å være ute i god tid før avreise i tilfelle noe skulle oppstå eller noe er blitt glemt hjemme. Skal du bytte fly, må det være minst to timer mellom hver avgang hvis billettene er bestilt separat, for å få erstatning ved forsinkelse.

Ta hensyn til deg selv og vurder om du er helsemessig klar for reise
Rådfør deg med legen din dersom du er i tvil om du burde reise

Blir du syk før reisen
Skulle du være så uheldig at du ikke får reist på grunn av sykdom, bør du gå til legen for å få dokumentasjon uansett årsak. Ring deretter flyselskapet og evt. planlagt overnattingssted for å avbestille. Dokumentasjoner sendes inn via min side, sammen med skademelding.

Det kan være lurt å skaffe seg VerdiFlex-forsikring
VerdiFlex-forsikring dekker plutselige og uforutsette skader på gjenstander som du tar med deg ut fra hjemmet, som f.eks. PC, mobil, kamera og smykker. Erstatningen begrenser seg til kr 20.000 pr. skadetilfelle. Husk at du ikke skal oppbevare smykker, penger og PC i bagasjen som sendes – dette bør ligge i håndbagasjen.

Under reisen

Hvis noe skulle skje
Ta kontakt med SOS International på tlf. 0045 70105050 hvis du trenger umiddelbar hjelp i utlandet.

Pass på bagasjen din
Hold alltid øye med bagasje og verdisakene dine. Det er lurt å sikre tingene dine godt for å unngå skader.

Hvis skade skulle oppstå
Dersom det skulle oppstå en skade, så sørg for å ta vare på all dokumentasjon og kvitteringer. Blir bagasjen borte, må man ta godt vare på PIR-rapporten (Property irregularity report) som du får fra flyselskapet.

Skal du være lenge borte?
Dersom du blir i utlandet lenger enn reiseforsikringen dekker, kontakt oss på 21 62 26 00 for å tegne en forlenget reiseforsikring.

Hvis du skal leie bil
Super reiseforsikring dekker egenandel ved skade på leiebil på inntil kr 15000,-

Skal du på bilferie

Kilometerstanden
Sørg for at du ikke kjører lenger enn kjørelengden tillater. I forsikringsbeviset ditt ser du tillatte kilometerstand ved periodens slutt.

Grønt Kort
Hvis du skal på bilferie i utlandet, bør du ha med deg Grønt Kort, som er et internasjonalt bilforsikringsbevis. Dette kan du printe ut på Min side.

Løsøre i bilen
Har du superkasko på bilen, har du også forsikret løsere i bilen for inntil kr 10.000.