Før du drar:

Ta gjerne bilen eller motorsykkelen på verksted for å sjekke at alt er i god stand. Kanskje det er noen deler som trenger å byttes ut? På den måten minsker du sjansen for å få motorstopp. Sjekk også dekkene. Pass på at de ikke har noen skader, og undersøk lufttrykket. Kjenner du en vibrasjon i rattet, bør du avbalansere hjulene.

Ta med følgende:

- Førerkort

- Pass

- Europeisk helsetrygdekort

- Grønt kort

- Vognkort

- Internasjonalt skademeldingsskjema

- Refleksvest. Det er påbudt å ha en slik i bilen. Refleksvesten skal være lett tilgjengelig, for eksempel i hanskerommet, slik at du kan ta den på før du går ut av bilen på en trafikkert strekning.

- Varseltrekant. I mange land risikerer du å få bøter dersom du blir stoppet uten å ha med varseltrekanten.

Unngå følgende:

Bruk av mobil mens du kjører bil skal ikke skje! Dette er en av de viktigste kildene til at det skjer trafikkuhell. I de fleste landene i Europa er det forbudt å snakke i mobiltelefonen uten handsfree mens man kjører.

Piggdekk. Det sikreste er å droppe piggdekkene om du skal på biltur i Europa. Piggdekk er forbudt i land som Tyskland, Polen, Kroatia, Portugal, Tsjekkia og Nederland.

Flere gode råd får du her: (trafikkregler i Europa)

Grønt kort/Internasjonalet forsikringsbevis

Grønt Kort er et trafikkforsikringsbevis som bekrefter at du har ansvarsforsikring.

Kortet er internasjonalt og bør medbringes hvis du skal på ferie i utlandet.

Du kan kjøre bilen din i store deler av Europa uten Grønt Kort, men vi anbefaler likevel at du tar det med hvis du skal kjøre i utlandet. Grønt Kort vil lette situasjonen i forbindelse med biluhell og ulykker dersom du må dokumentere at du har gyldig forsikring på bilen.

Du kan hente Grønt Kort direkte fra Min side forsikring.

Her finner du en oversikt over land hvor det kreves Grønt Kort.