Sjekk mønsterdybden i vinterdekkene
Slitte dekk gir dårligere veigrep og lengre bremselengde, så det er viktig å ha et bevisst forhold til mønsterdybden i dekkene. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er minst tre millimeter og dette kan du sjekke selv med en tommestokk eller en mønsterdybdemåler.

I Sør-Norge gjelder kravet frem til første mandag etter 2. påskedag, men i de tre nordligste fylkene gjelder kravet frem til 1. mai.

Vask vinterdekkene 
Skitt og asfalt minsker gripeevnen på dekkene. Vask dekkene med Zalo eller andre rengjøringsmidler med avfettingsegenskaper før du kjører på vinterfjellet. 


Ta med kjetting og spade 
Skulle uhellet være ute og du setter deg fast med bilen eller det speilglatt, er spade og kjetting godt og ha. 

Ha full tank 
Hvis du skulle havne i stillestående kø, kolonnekjøring eller om du kjører deg fast er det greit å ha full tank slik at du unngår motorstopp. 


Sjekk batteriet før avreise

Det er større sjanse for startvansker i kulda, som kan skyldes lite eller flatt batteri. Investèr i en batterilader slik at du kan forlenge batteriets levetid.

Smør låser og gummilister

Spesielt på gamle biler kan låsen og dørene fryse fast. Ta en runde med låsspray og silikon på gummilistene, så minsker du sjansen for at det fryser seg.

 

Falck Redning
Har du kasko eller delkasko i Jbf er Falck Redning inkludert. Falck hjelper deg uansett årsak og du betaler kun kr 300,- i egenandel. Klarer ikke Falck å hjelpe deg på stedet, sørger de for å hjelpe deg videre. 

Falckbevis og reiseforsikringsbevis
Ha ditt Falckbevis i bilen så har du det tilgjengelig hvis noe skulle skje, og last ned Falck Veihjelp app. Reiseforsikringsbevis er også lurt og ha med når du skal ut å reise. Begge delene kan du printe ut fra Min side forsikring. Når du har logget deg inn på Min side forsikring, kan du finne bevisene under; Mine forsikringer og detaljer.


God vinterkjøring!