Hvilken bilforsikring bør jeg velge?

Hvordan du bruker bilen din og behovet du har for bil, er viktig å tenke på når du velger forsikring.

Forsikringen skal sikre ditt bilbehov og sørge for at det økonomiske tapet ikke blir for stort hvis det skjer en skade.

Vi i Jbf opplever at mange kunder fokuserer på bilens alder og verdi når de velger forsikring, men tenker ikke over hvilket behov de egentlig har. Her gir vi deg noen tips til hvilken forsikring som kan passe for deg. Les også vilkårene for bil for å se flere detaljer om forsikringene. Vi har også gode rådgivere hos oss som gjerne hjelper deg med bilforsikring. 


Superkasko
Superkasko passer for deg som har bil med høy verdi og som er avhengig av bilen.
I tillegg til kasko og leiebil dekkes blant annet maskinskade til bilen er 8 år eller har kjørt 200.000 km. Større reparasjoner ved skade kan ta lenger tid. Med superkasko får du leiebil inntil 30 dager. 

Kasko
Er du helt avhengig av bilen din? Har du ikke mulighet til å kjøpe tilsvarende bil hvis bilen blir totalvraket? Da anbefaler vi kasko. Blir bilen totalskadet, får du erstattet bilens verdi på skadetidspunktet. Du vil også få leiebil inntil 10 dager hvis bilen havner på verksted etter en skade som forsikringen dekker. 

Har du tatt opp lån med pant i bilen, krever banken som regel at du har kaskoforsikring.
Er du i en ulykke eller kollisjon forårsaket av andre, vil du likevel få erstatning fra oss. 

Kasko uten leiebil
Denne forsikringen passer for deg som vil ha ha alle fordelene med en kaskoforsikring, men  kan klare deg uten bilen en periode. Hvis bilen havner på verksted etter en skade, har du kanskje en annen bil du kan benytte eller gode muligheter for å reise kollektivt.

Delkasko
Delkasko passer for deg som skal kjøre mye, men som har en bil med lav verdi og har mulighet til å skaffe ny bil eller klare deg uten. Delkasko dekker også veihjelp og glasskader, som kommer godt med hvis du bruker bilen mye.

Er du i en ulykke eller kollisjon forårsaket av andre, må erstatningen komme fra motpartens selskap. Dersom motparten ikke er skyld i skaden eller motparten er ukjent, får du ingen erstatning for skaden som er påført bilen din.

Ansvar
Ansvarsforsikring er minimum av hva du må ha for å kunne ha skilter på bilen. Mange ønsker kun ansvarsforsikring på eldre biler med lav verdi. Man bør likevel huske at ansvarsforsikringen ikke dekker veihjelp dersom bilen havarerer eller glasskade ved f.eks. steinsprut. (Veihjelp koster normalt fra kr 4.000 til kr 6.000. når det ikke dekkes av forsikringen.) Ansvarsforsikring kan passe for deg som skal bruke bilen svært lite, men skal ha skiltene på.

Er du i en ulykke eller kollisjon forårsaket av andre, må erstatningen komme fra motpartens selskap. Dersom motparten ikke er skyld i skaden eller motparten er ukjent, får du ingen erstatning for skaden som er påført bilen din.