Våren er høysesong for storbyreiser. Når snøen smelter og temperaturene langsomt stiger i de nordiske landene, blir mange fristet til å reise på en langhelg til et varmere sted. Hvem drømmer ikke om en café au lait på en parisisk fortauskafé eller en piknik i Central Park i New York når de første vårtegnene melder seg?

Storbyferie er en populær reiseform, ikke minst fordi det har blitt mye enklere og billigere for nordiske reisende å dra på en direkte snartur til mange storbyer både i og utenfor Europa. Flyselskapene setter løpende opp flere ruter, og flybillettene tilbys til en lavere pris. Spesielt i regi av lavprisselskapene som har mange ruter fra de nordiske hovedstedene til både europeiske og transatlantiske storbydestinasjoner. 

I Europa er favorittdestinasjonene London, Barcelona og Roma, og utenfor Europa er det Dubai og New York som topper listen. Disse fem destinasjonene befinner seg alle på topp 10 over de mest populære storbydestinasjonene for nordiske reisende, og under har vi derfor samlet en rekke opplysninger om sikkerhet, helsevesen og annet før vårens storbyferiereiser.