Sykehusvesenet i Spania
I de større byene i Spania er sykehusstandarden på offentlige sykehus høy, og de store sykehuskjedene er ofte strategisk plassert i turistområdene. Men man må være klar over at man ikke kan forvente skandinavisk nivå utenfor de største byene og turistområdene.

Sikkerhetssituasjonen i Barcelona
Selv om det generelle kriminalitetsnivået er lavt i Barcelona, er det i områder hvor mange mennesker er samlet (ofte turister) en økt risiko for lommetyveri, veskenapping og ran. Spesielt Plaza d’Espanya, den sørlige delen av La Rambla, og Ciutat Vella (gamlebyen) er steder med økt risiko for tyverier og ran.

• Andre steder med økt risiko er som i mange andre storbyer områder rundt sentralbanestasjonen, undergrunnsbanen og på strendene hvor turister er samlet.

• Det lønner seg å holde øye med verdigjenstandene sine, ikke ha med flere kontanter eller verdier enn man har "råd til" å miste og sørge for å gå flere sammen.

• Trikstyverier, hvor en mindre gruppe samler seg rundt et utsett offer og later som de er hjelpsomme, tilbyr hjelp til å finne veien til et eller annet sted eller lignende er ikke unormalt, spesielt i turistområdene.

Terror
• Som i andre europeiske storbyer er det en underliggende terrortrussel i Barcelona.

• Følg lokale myndigheters anvisninger.

• Ved eventuelt terrorangrep, bruk metoden som kalles ”run - hide - tell”: Løp raskt fra stedet, hvis dette kan gjøres noenlunde trygt. Hvis det ikke er trygt, så gjem deg, sett mobiltelefonen på lydløs, lås døren, barrikader deg om mulig eller bruk massive gjenstander til å gjemme deg bak. Ring til politiet og fortell hva som er skjedd.