Det blå helsekortet fra EU gir nordiske reisende innen EU, samt Norge, Island, Liechtenstein og Sveits, rett til behandling på samme vilkår som innbyggerne i det landet som det reises i. Det er derfor viktig at man som reisende alltid sørger for å skaffe seg det europeiske helsetrygdekortet før man drar på ferie til landene nevnt ovenfor.

Det kan likevel være stor forskjell på hva det vil si å ”bli behandlet på likefot med innbyggerne i det aktuelle landet!”. I for eksempel Italia og Hellas må man selv sørge for det daglige stellet av pasienten, skifte rent på sengen, og selv sørge for mat og drikke under en innleggelse – noe nordiske reisende kanskje tar for gitt er inkludert under en innleggelse.

Det er derfor viktig at man som reisende alltid sørger for å tegne en reiseforsikring i tillegg.

Bestill helsekortet her

Reiseforsikring

Med reiseforsikring får du med deg trygghet på reisen. Har du reiseforsikring får du hjelp hele døgnet, over hele verden.
Mor med lille gutt på stranda

Norge ̶ vårt nærmeste ferieland

I disse koronatider vil nok mange velge å feriere her til lands i sommer, fremfor å reise til fjerne strøk. Uavhengig om du velger norgesferie eller utenlandsk reise med familien anbefaler vi at du betaler reisekostnadene med kredittkortet.