Husk det blå helsekortet fra EU i Europa

Det blå helsekortet fra EU gir nordiske reisende innen EU, samt Norge, Island, Liechtenstein og Sveits, rett til behandling på samme vilkår som innbyggerne i det landet som det reises i.

Det blå helsekortet fra EU gir nordiske reisende innen EU, samt Norge, Island, Liechtenstein og Sveits, rett til behandling på samme vilkår som innbyggerne i det landet som det reises i. Det er derfor viktig at man som reisende alltid sørger for å skaffe seg det europeiske helsetrygdekortet før man drar på ferie til landene nevnt ovenfor.

Det kan likevel være stor forskjell på hva det vil si å ”bli behandlet på likefot med innbyggerne i det aktuelle landet!”. I for eksempel Italia og Hellas må man selv sørge for det daglige stellet av pasienten, skifte rent på sengen, og selv sørge for mat og drikke under en innleggelse – noe nordiske reisende kanskje tar for gitt er inkludert under en innleggelse.

Det er derfor viktig at man som reisende alltid sørger for å tegne en reiseforsikring i tillegg.

Bestill helsekortet her

Reiseforsikring

Med reiseforsikring får du med deg trygghet på reisen. Har du reiseforsikring får du hjelp hele døgnet, over hele verden.
Mor med lille gutt på stranda

3 gode tips for en tryggere sommeropplevelse