Pandemien startet i mars i fjor, og mange av oss måtte kansellere planlagte reiser som vi hadde gledet oss til. Det er fortsatt uvisst hvor lenge vi må vente for å trygt kunne dra ut i verden igjen, og da kommer selvfølgelig spørsmålet om hvorvidt det er nødvendig å ha reiseforsikring når vi uansett ikke skal krysse landegrenser. Svaret på det er ja, det er lurt å beholde reiseforsikringen sin. For selv om du ikke skal til utlandet i nærmeste fremtid, vil reiseforsikringen også gjelde i Norge.

Ja, reiseforsikring i Norge er lurt

Vår reiseforsikring dekker avbestilling av reise, både for utenlands- og innenlandsreiser, dersom du har en Super eller Standard reiseforsikring med avbestilling. Har du bestilt en hytte, hotell osv. og du blir akutt syk før avreise, dekker forsikringen dette. Reiseforsikringen dekker også om du får påvist Covid19 og dermed ikke får reist.

Hvis du blir syk på reisen, dekker vår reiseforsikring blant annet:

1. Egenandel til lege hvis du blir syk eller utsatt for en ulykke

2. Ekstrautgifter til hjemreise dersom du eller noen i din familie blir syk, blir utsatt for en ulykke eller dødsfall

3. Kompensasjon for tapte feriedager (mer enn 3 dager) på grunn av sykehusinnleggelse eller sengeleie beordret av lege

Blir du frastjålet eiendeler under reisen, dekker reiseforsikringen tyveri av reisegods. I tillegg vil den dekke utgifter i forbindelse med forsinkelse som kan oppstå som følge av værforhold eller teknisk feil.

Hos oss kan du velge mellom Super eller Standard reiseforsikring. Les mer om forskjellen på dekningene her.

Logg inn på Min side. Der kan du enkelt kjøpe reiseforsikring, eller se hvilken type reiseforsikring du har.