Storbyreise i Roma

Roma er en klassiker når det gjelder storbyreiser, og er fortsatt en av favorittene blant nordiske reisende som ønsker å ta en langhelg under varmere himmelstrøk.

Om våren er det normalt en del varmere der enn i de nordiske hovedstedene, og det tar ikke så veldig lang tid å komme dit.

Sykehusvesenet i Italia
Standarden på sykehusene i Roma er høy både på offentlige og private sykehus. Reisende bør likevel merke seg at nivået av pleie under en innleggelse i Italia ikke nødvendigvis er den samme som de er vant til hjemmefra.

Nordiske reisende bør være spesielt påpasselige dersom de mottar hjelp på hotellet eller fra en reisearrangør i forbindelse med sykdom eller lignende. De vil ofte forsikre seg om at de kan få refundert alle sine utlegg, men de henviser til privat reiseforsikring og ikke den behandlingen som gis under det europeiske helsetrygdkortet, som er utgangspunktet når man har behov for legehjelp i et annet EU-land.

Sikkerhetssituasjonen i Roma
Selv om det generelle kriminalitetsnivået er lavt i Roma, er det i områder hvor mange mennesker er samlet (ofte turister) en økt risiko for lommetyveri, veskenapping og ran.

Andre steder med forhøyet risiko er, som i mange andre storbyer, området rundt togstasjonen Termini og andre steder hvor mange turister er samlet.

Trikstyverier, hvor en mindre gruppe samler seg rundt et utsett offer og later som de er hjelpsomme, tilbyr hjelp til å finne veien til et eller annet sted eller lignende er ikke unormalt, spesielt i turistområdene.

Det er spesielt i turisthøysesonger rapportert om flere såkalte dopvoldtekter/neddoping, hvor gjerningsmannen putter berusende stoffer i offerets drink. Det er derfor lurt å kunne holde øye med drinken sin når man er på pub, nattklubb, diskotek og lignende.

Terror

  1. Som i andre europeiske storbyer er det en underliggende terrortrussel i Roma.
  2. Sørg for å holde deg orientert og følg lokale myndigheters anvisninger.
  3. Ved eventuelt terrorangrep, bruk metoden som kalles "run - hide - tell": Løp raskt fra stedet, hvis dette kan gjøres noenlunde trygt. Hvis det ikke er trygt, så gjem deg, sett mobiltelefonen på lydløs, lås døren, barrikader deg om mulig eller bruk massive gjenstander til å gjemme deg bak. Ring til politiet og fortell hva som er skjedd.
hotell

Hotellsikkerhet

Sikkerhetsekspertens tips til trygg og sikker hotellferie

Nødnummer

Alle tjenester: 112

Generell hjelp: 113

SOS International

Får du skade på utenlandsreise og behovet for hjelp er akutt, ta kontakt med vår samarbeidspartner SOS International:

Tlf. +45 70 10 50 50

Reiseforsikring

Med reiseforsikring får du med deg trygghet på reisen. Har du reiseforsikring får du hjelp hele døgnet, over hele verden.
blått helsekort

Husk det blå helsekortet fra EU i Europa

Det blå helsekortet fra EU gir nordiske reisende innen EU, samt Norge, Island, Liechtenstein og Sveits, rett til behandling på samme vilkår som innbyggerne i det landet som det reises i.
Mor med lille gutt på stranda

3 gode tips for en tryggere sommeropplevelse